Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

KAKAVOVI REZANCI Z OREHI

Oreščke in semena lahko dodajamo vsaki jedi. Tokrat z orehi pripravimo ne ravno običajno jed, ki je primerno nasitna samostojno s kompotom ali pa jo iz polovičnih sestavin pripravimo za sladico. Količina je primerna za 4 lačne trebuščke.

Namesto orehov lahko za posip uporabimo tudi pražene lešnike, mandlje, indijske oreščke ali arašide. Primeren je tudi mleti mak s sladkorjem v prahu, ki s kakavovimi rezanci paše perfektno.

SESTAVINE:

  • 320g moke
  • 50g sladkorja v prahu
  • 60g kakava v prahu
  • 3 - 4 jajc (odvisno od velikosti)
  • ščep soli
  • 1 čajna žlička olja

POSIP:

  • orehi
  • sladkor v prahu
  • tekoča sladka smetana

POSTOPEK:

Na delovno površino si najprej pripravimo vse sestavine in pripomočke, ki jih bomo potrebovali za nemoten potek dela. Sestavine nasujemo v posodo kuhinjskega robota - moko, sladkor v prahu, kakav v prahu, ščep soli, olje in najprej eno jajce.

Vklopimo robota in postopoma dodajamo jajca.

Odvisno od velikosti jajc dodajamo dokler ne dobimo čvrstega testa. Če je testo še preveč lepljivo dodamo malo moke, če pa je presuho in se nam noče lepiti dodamo malo vode.

Iz testa oblikujemo kroglo, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in za vsaj 30 min postavimo v hladilnik. Sestavine se bodo povezale, da bomo kasneje lažje valjali.

"Uležano" testo razrežemo na kose, ki jih sploščimo. Testo lahko valjamo z valjarjem ali pa tako kot jaz uporabimo strojček za izdelavo rezancev. Koščke testa enega za drugim spuščamo čez strojček. S pomokanimi rokami kose testa s strojčkom tanjšamo. Najprej uporabimo prvo debelino. Vsak kos testa dvakrat spustimo čez strojček. Potem pa prestavljamo debelino.

Počasi se krpice testa tanjšajo. Postopek valjanja ponavljamo do želene debeline naših rezancev.

Krpe testa odlagamo na bombažno krpo. Poskrbimo, da se krpe testa med seboj ne dotikajo, ker se vlažne lahko med seboj zlepita. Primerno stanjšane krpice testa pustimo na zraku, da se nekoliko osušijoVečkrat z roko preverimo njihovo vlažnost. Ko se nam na otip testo več ne lepi na prste začnemo rezati rezance. Testene krpe ne smejo biti presuhe, ker se nam bodo rezanci lomili.

Zrezane testenine odlagamo na bombažno krpo.

Pripravimo posip. Orehe lahko sesekljamo na deski ali pa uporabimo mlinček za mletje. Dodamo sladkor v prahu, pač količino prilagajamo našemu okusu. V večjo posodo nalijemo vodo in postavimo na štedilnik. Vodo solimo šele, ko zavre. Počasi dodajamo pripravljene rezance in vmes večkrat premešamo, da se nam ne zlepijo skupaj.

Sveže testenine kuhamo približno 3 minute. Če bomo testenine posušili in jih shranili za kasneje jih seveda takrat kuhamo približno 10 minut. Rezance odcedimo, jih preložimo na krožnik, posujemo s pripravljeni orehovim posipom ter za boljšo vlažnost pokapamo s tekočo sladko smetano. Verjemite, ne bo vam žal, ker so rezanci potem še bolj sočni in okusni.

Pa dober tek!!!

Dodaj odgovor

 

VARNO NAKUPOVANJE

Nakupujte brez skrbi. Podatki so pri nas varni.

 

HITRA DOSTAVA

Če naročiš do 14h, bo paketek še isti dan zapakiran in odposlan.

 

KVALITETNO IN OKUSNO

Pri nas najdeš le kvalitetne in okusne izbrane izdelke.

 

POTREBUJEŠ POMOČ?

Pošlji nam sporočilo na info@sis-nuts.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!