Sladica, s katero smo vedno zmagovalke, kadar nas presenetijo gosti ...
SESTAVINE:
- 250g moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 150g rjavega sladkorja
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 0,5dl jedilnega olja
- 2dl mleka
- mandljeva pasta
- sesekljana jedilna čokolada
- oreščki (mandlji, sončnična semena, bučna semena, arašidi)
- sveže jagode
- borovničev in marelični džem
POSTOPEK:
Na delovno površino si pripravimo sestavine. Vklopimo pečico in jo segrejemo na 160°C (ventilacijska pečica) oziroma 180°C (zgornje in spodnje grelo). Pripravimo pekač za mafine in jih obložimo s papirnatimi modelčki.
V večji posodi najprej z električnim mešalnikom nekaj časa stepamo jajca, rjav sladkor in vaniljev sladkor. Mešalnik izklopimo in k penasti masi dolijemo olje in mleko. Potem s kuhalnico počasi vmešamo moko s pecilnim praškom. Nastane gladka, gosta masa, ki jo nadevamo v papirnate modelčke (za lažje polnjenje modelčkov lahko uporabimo zajemalko za sladoled).
Modelčke s pripravljeno maso napolnimo do polovice. Nato s pomočjo čajne žličke v vsak modelček dodamo tudi mandljevo pasto. Naredili bomo mafine z različnimi nadevi, zato na mandljevo pasto dodamo različne nadeve - sesekljano čokolado, svežo jagodo, marelični in borovničev džem. Nadev pokrijemo s testom in za okras potresemo z oreščki (mandlji, sončnična in bučna semena). Pekač za 25 min postavimo v segreto pečico. Zlatorjave mafine vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladijo.
Iz sestavin dobimo 24 mafinov, z različnimi nadevi in tako zadovoljimo okusom vseh naših gostov.
Poleg okusnih kolačkov postrežemo še z dišečo kavo ali čajem. S tako postrežbo se bodo gosti z veseljem vračali v vaš dom.