Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

KORENČKOV KOLAČ Z OREŠČKI IN SUHIM SADJEM

Sočen kolač, odlična sladica za po kosilu...

SESTAVINE:

  • 4 jajca
  • 150g rjavega sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 lonček jogurta (250ml)
  • 300g drobno naribanega korenja
  • 1dl kokosovega olja (lahko uporabimo tudi sončnično olje)
  • sok polovice limone
  • ščep soli
  • 200g moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 100g oreščkov (lešniki ali mandlji)
  • 50g goji jagod
  • 100g suhih marelic
  • 50g brusnic
  • 50g suhih datljev

POSTOPEK:

Na delovno površino si pripravimo vse sestavine, stisnemo sok polovice limone, naribamo korenje, sesekljamo oreščke, na kocke narežemo suhe marelice in datlje. Suho sadje (goji jagode, suhe marelice, brusnice in suhe datlje) za 10 min prelijemo s toplo vodo, kar bo kolač naredilo še bolj sočen.

Vklopimo pečico in jo segrejemo na 160°C (zgornje in spodnje grelo).

V višji posodi najprej penasto zmešamo jajca, rjavi in vaniljev sladkor. Dodamo jogurt, olje, limonin sok in naribano lupinico ter cimet. Dodamo naribano korenje,

dodamo odcejene GOJI jagode, brusnice, sesekljane oreščke (lešniki ali mandlji), na kocke narezane suhe marelice in datlje.

Na koncu vmešamo tudi moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v  pomaščen model za šarkelj in postavimo na rešetko v pečico.

Pečemo približno 50 do 60 min. Z zobotrebcem preizkusimo ali je naš kolač pečen. Če se na zobotrebec prime še nekaj testa, potem pustimo pekač še za nekaj časa v pečici. Če pa iz našega kolača potegnemo čist zobotrebec pomeni, da je kolač pečen.

Ohlajen kolač potresemo s sladkorjem v prahu. Narežemo in serviramo na manjši krožnik. Za okras lahko nabrizgamo stepeno sladko smetano.

Pa dober tek!

DROBNI NASVETI:

  • vrsto sladkorja prilagajamo svojemu zdravju in okusu (beli, rjavi, trsni, kokosov, stevia...), prav tako maščobo (maslo, kokosovo maščobo, sončnično olje... oljčno olje pa rajši ne, ker ima premočan okus),
  • namesto pecilnega praška lahko uporabite vinski kamen,
  • vrsto oreščkov in suhega sadja prilagajamo svojemu okusu,
  • model pekača izberemo glede na to kakšnega imamo že doma. S testom lahko napolnimo tudi papirnate modelčke za mafine in spečemo,
  • pečen kolač namesto sladkorja v prahu prelijemo s stopljeno čokolado in postrežemo s stepeno smetano ter sladoledom.
Dodaj odgovor

 

VARNO NAKUPOVANJE

Nakupujte brez skrbi. Podatki so pri nas varni.

 

HITRA DOSTAVA

Če naročiš do 14h, bo paketek še isti dan zapakiran in odposlan.

 

KVALITETNO IN OKUSNO

Pri nas najdeš le kvalitetne in okusne izbrane izdelke.

 

POTREBUJEŠ POMOČ?

Pošlji nam sporočilo na info@sis-nuts.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!