Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

NAMAZI Z OREŠČKI

Spet sem brez ideje, s čim hitro nasititi prazne trebuščke mojih najdražjih ...

Za zajtrk, malico ali večerjo sama večkrat pripravim namaze z različnimi osnovami (sirni kremni namazi, maslo, jogurt, majoneza...) z raznovrstnimi dodatki (oreščki, semena, zelišča, pečeno meso, ribe, sadje...). Kruh ali različno pekovsko pecivo (toast, žemlje, rogljičke, štručke ..., palačinke...) pa je vedno pri roki. Ko se odločim in izberem sestavine, le te gladko zmešam, prestavim v lepo, dekorativno posodo in postrežem poleg narezanega kruha, žemljice ali palačinke... Všeč mi je tudi, da v primeru večje količine namaza le tega v zaprtem steklenem kozarcu brez skrbi hranim v hladilniku... ne prav dolgo, ker ga vedno kmalu zmanjka.

Pripravila sem vam nekaj idej za namaze z oreščki, ki bodo navdušili vas in vaše najdražje... Prednost domačih namazev je, da točno veste kakšne sestavine vsebujejo, saj ste jih pripravili sami.
  • JAGODNI NAMAZ Z INDIJSKIMI OREŠČKI:

Za 1 osebo potrebujem: 100g skute, 100g svežih jagod, 1 žlica limoninega soka, 2 žlici medu ali sladkorja, 50g indijskih oreščkov.

Sveže jagode (ali drugo poljubno sadje) narežem na kocke. Pustim v posodi, da spustijo sok, ki ga odstranim. Skuti dodam sladilo, limonin sok in gladko zmešam. Na koncu dodam grobo sesekljane indijske oreščke in jagode, rahlo premešam ter postrežem. Za dekoracijo dodam lističe sveže mete ali melise. Poleg namaza postrežem polnozrnat popečen toast.

  • NAMAZ Z MAKADAMIJO IN MALINAMI:

Za 1 osebo potrebujem: 5 žlic kremnega sirnega namaza, 50g malin (sveže ali zmrznjene), 1 žlica medu, 50g makadamije.

Sveže ali zmrznjene maline v kozici postavim na štedilnik. Dodam med in zavrem. Zmeljem makadamijo, dodam ohlajene maline in kremni sirni namaz. Na koncu vse sestavine zmeljem v gladki namaz. Okrasim s sesekljano makadamijo.

  • JOGURTOV NAMAZ S PRAŽENIMI LEŠNIKI:

Za 1 osebo potrebujem: 2 pesti lešnikov, 250ml jogurta, sol, poper, 1 žlica majoneze.

Lešnike za dodatno aromo pred mletjem suho prepražim na ponvi ali v pečici, ali pač kupim že pražene lešnike.

Mlete lešnike zmešam z jogurtom, majonezo in začinim s soljo in poprom. Narežem francosko štruco in koščke opečem v toasterju. Ker namaz ni tako gost kot zgornji, opečene kruhke enostavno pomakamo v pripravljen namaz.

  • ARAŠIDOVO MASLO:

Za 1 osebo potrebujem: 3 pesti arašidov, 2 žlici kokosove maščobe, sol, 1 žlica medu ali rjavega sladkorja.

Pražene arašide dam v mlinček, dodam maščobo, sol in med ali sladkor. Namaz prestavim v posodo in postrežem poleg palačink. Moji otroci take palačinke naravnost obožujejo.

  • NAMAZ Z ARAŠIDI IN KAKAVOM:

Za 1 osebo potrebujem: 3 pesti arašidov, 2 žlici kokosove maščobe, ščep soli, 2 žlici rjavega sladkorja, eno polovico čajne žličke kakava v prahu.

Najprej v mešalniku zmeljem arašide s ščepom soli. Dodam sladkor, kakav in kokosovo maščobo.
  • SIRNI NAMAZ Z BUČNIMI SEMENI:

Za 1 osebo potrebujem: 5 žlic kremnega sirnega namaza, sol, poper, 3 žlice mletih bučnih semen in čajno žličko bučnega olja.

Grobo mleta semena poskrbijo za hrustljavost, bučno olje pa za dodatno barvo, aromo in okus. Za dodatno pikantnost uporabim pražene bučnice s čilijem in papriko v prahu. Za postrežbo uporabim žemlje s semeni in narezan paradižnik, ki ga dodatno posujem s celimi bučnimi semeni.

  • OREHOV NAMAZ:

Za 1 osebo potrebujem: 50g orehov, 50g masla, 50g šunke, 50g skute, sol, poper, peteršilj, trdo kuhano jajce, žlička gorčice.

Za boljšo aromo orehe najprej suho prepražim in jih grobo sesekljam. Dodam maslo sobne temperature, ki ga prej na kratko stepem, dodam na kocke narezano šunko, skuto, sol, poper, sesekljan peteršilj, trdo kuhano na kocke narezano jajce in žličko gorčice. Na koncu rahlo primešam tudi sesekljane orehe. Postrežem v keramični posodi, za dekoracijo pa priložim popečene rezine slanine in svežo papriko.

Polni energije v nov dan!

Dodaj odgovor

 

VARNO NAKUPOVANJE

Nakupujte brez skrbi. Podatki so pri nas varni.

 

HITRA DOSTAVA

Če naročiš do 14h, bo paketek še isti dan zapakiran in odposlan.

 

KVALITETNO IN OKUSNO

Pri nas najdeš le kvalitetne in okusne izbrane izdelke.

 

POTREBUJEŠ POMOČ?

Pošlji nam sporočilo na info@sis-nuts.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!